Gelnagels

 

 

Laten we beginnen met de eerste mogelijkheid: gelnagels. Wens je verstevigende gelnagels, dan wordt de gel alleen op de nagels gebracht. Om de nagels te verlengen, wordt er gebruik gemaakt van ofwel de zogenaamde tips of sjablonen. In tegenstelling tot het poederige acryl, is gel een stroperige substantie die uithardt onder UV-licht.

 

 

 

Als je gelnagels laat plaatsen, worden je nagels eerst schoongemaakt. Vervolgens worden ze vetvrij gemaakt zodat de gel goed kan hechten. Als je een verlenging koos, heb je keuze tussen tips en verwijderbare sjablonen waarop rechtstreeks gebouwd wordt. Als je voor tips kiest, worden deze op je nagels gekleefd en bijgevijld. Nadien wordt de gel in verschillende lagen op de nagel aangebracht. Kies je voor sjablonen, dan maakt de nagelstyliste gebruik van een sjabloon. Deze verlenging vormt zichzelf naar de natuurlijke vorm van je nagel en creëert het gevoel van een natuurlijke verlenging.

 

 

 

De nagelstyliste start altijd met een basislaag, vervolgens volgen er twee kleurlagen (indien je een kleurtje wenst) en als laatste een toplaag die het geheel beschermt. Tussen de verschillende lagen wordt de gel uitgehard onder een UV-lamp of een gecombineerde LED-CCFL lamp

 

 

 

Voordelen van gelnagels

 

  • Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel. Hierdoor breken ze minder snel.
  • Diverse mogelijkheden op het vlak van kleur en nail-art.
  • Ze hebben een glanzend oppervlak.
  • Gelnagels zien er natuurlijker uit dan acrylnagels.
  • Tijdens het zetten van gelnagels hangen er minder chemische geurtjes in de lucht.

 

 Nadelen van gelnagels

 

  • Gelnagels zijn minder robuust dan acrylnagels en hierdoor vaak ook minder bestand tegen stoten.
  • Tussen de verschillende lagen moet je hand telkens onder de UV-lamp. Bij acrylnagels zit de laag er in één keer op. Al duurt de behandeling ongeveer even lang.

 

 

 

.