Tips & Onderhoud van nagels en kunstnagels.


Wanneer u kunstnagels heeft hoeft u niet heel veel aan onderhoud te doen maar het vergt wel enige verzorging, hieronder leest u wat u wel en niet moet doen. 


A. VOOR HET PLAATSEN VAN DE KUNSTNAGELS.  


1. Smeer de dag waarop u langskomt liefst geen crèmes of lotions op de handen (of voeten). Denk daarbij ook aan crèmes die u aanbrengt mét uw handen (zoals dagcrème, enz.). De vette textuur dringt in de nagel(s) en kan voor loslatingen zorgen. Draag eventueel handschoenen of vraag hulp. 


2. Was uw handen of voeten niet vlak voordat u langskomt. Nagels absorberen water en ook dat kan voor loslatingen zorgen. Uw handen en voeten worden steeds in het salon zorgvuldig ontsmet.


3. Probeer tijdens uw bezoek geen contact te maken met uw eigen huid of haar want dit zorgt voor een grotere kans op loslating. Contact met andere materialen kan daarnaast ook zorgen voor stofdeeltjes en/of oneffenheden.


B. NAZORG VAN DE KUNSTNAGELS.


1. Masseer uw nagelriemen minimaal 2x per dag in met nagelriemolie.


2. Kunstnagels zijn geen gereedschap, gebruik ze zo dan ook niet. Probeer ook onnodige druk op de kunstnagels te vermijden door zoveel mogelijk gebruik te maken van de zijkanten van uw vingers. Het zijn geen blikopeners


3. Laat uw kunstnagels tijdig behandelen. Gemiddeld na 3 weken, dit om o.a. breken van de kunstnagels te voorkomen.


4. Als u de nagels veel stoot dan is dit een teken dat ze te lang zijn. Laat uw nagels dan korter vijlen door de specialiste.


5. Laat de nagelstyliste het werk doen. Als een nagel breekt of begint te liften, maak dan een herstelafspraak. Probeer uw nagels nooit zelf te repareren. Bij ondeskundig lijmen kan er vocht tussen de natuurlijke nagel en de kunstnagel dringen en vervelende infecties veroorzaken!


6. Knip kunstnagels nooit, ze kunnen dan barsten! Behalve dat dit erg pijnlijk kan zijn, is dat ook heel slecht voor uw natuurlijke nagels. De enige verantwoorde manier om kunstnagels korter te maken is vijlen.


7. Trek kunstnagels nooit van uw nagels af. Je trekt de toplaag van de nagelplaat mee, Dit is een van de redenen dat men vaak roept dat kunstnagels slecht zijn, nee het on-vakkundig omgaan met kunstnagels, dat is slecht voor je nagels.. Alleen de nagelstyliste kan kunstnagels op een veilige manier verwijderen.


8. Bij zowel korte als lange kunstnagels is het belangrijk om ook de onderkanten goed schoon te houden, omdat dit een broedplaats voor bacteriën is. Schoonhouden gaat het  makkelijkst een manicure borsteltje of een tandenborstel, en insmeren met olie, waar olie zit kan geen vocht komen, waar geen vocht zit kunnen geen bacteriën komen.


9. Wanneer u uw nagels wilt lakken gebruik dan altijd eerst een basecoat. De pigmenten van de lak kunnen anders in uw kunstnagel trekken.


10. Nagellak verwijderen alleen met remover zonder aceton.Wanneer u deze punten volgt heeft u langer plezier van uw nagels, en heeft u toch nog vragen neem dan contact op.