Pedicure

 

Een esthetische pedicure is gericht op het mooi maken van de voeten.

 

Bij LiLaFe krijg je steeds een relaxerend voetbadje, worden de nagels geknipt en gevijld. De nagelriemen en nagelwallen worden verzorgd en eelt wordt verwijderd. Afsluiten doen we steeds met een korte voetmassage.

 

Medische Pedicure

Een gespecialiseerd voetverzorger doet meer dan een basis voetverzorging. Daar waar de schoonheidsspecialiste zich beperkt tot esthetische voet verzorging, staat de gespecialiseerd voetverzorger in voor de preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen alsook professionele adviesverlening over goede schoenen en voethygiëne.

 

De gespecialiseerd voetverzorger maakt komaf met eeltpitten, eeltplekken, ingegroeide nagels, kalknagels, schimmelnagels, kloven en andere pijnlijke aandoeningen.

 
De nadruk ligt bij de gespecialiseerde voetverzorging op:

  • preventief: het voorkomen van voetaandoeningen
  • curatief: het niet-invasief behandelen van nagel - en huidaandoeningen van de voet
  • adviserend: betreffende  optimale hygiëne en voetcomfort.

 

Bij LiLaFe voert ook voetverzorgingen uit bij :

 

  • Diabetespatiënten
  • Reuma patiënten
  • Patiënten met dementie

 

Bij LiLaFe krijgt u steeds een basis pedicure aangevuld met extra behandeling van uw voet - of nagelaandoening d.m.v. speciale technieken.

 

Speciale technieken

  • Anti -- druk verbanden :

Een orthoplastie is bij de meeste mensen beter bekend als een silicone-orthese. Orthoplastie zijn die technieken waarbij op maat gemaakte hulpmiddelen vervaardigd en aangepast worden met als doel een bepaald segment ter hoogte van de voet te ontlasten of te corrigeren.

 

  • Nagelregulatie :

Dit is een techniek waarbij een ingroeiende nagel of tunnelnagel gereguleerd kan worden.

 

Dit kan op verschillende manieren en verschillende technieken zoals bijvoorbeeld met een nagelbeugel, onyclip, BS/spange, luga clip T-vorm, etc.


In principe kan iedere vervorming of kromming van de nagelplaat weer terug in de gewenste vorm worden gebracht. Een traumanagel (bijv. blauwe nagel) kan het beste gereguleerd worden met een nagelprothese (kunstnagel). De BS/spange is een bladveervormige strip gemaakt uit met glasvezel versterkt kunststof.


Het doel van de spange is het ontlasten van de nagelwal en langzaam corrigeren van de nagelplaat.
De T-clip is speciaal ontworpen om 1 kant van de nagel te rechten.


De onyclip is gemaakt van staal omtrokken met een kunsttsof. De werking is vergelijkbaar met de spange.
Beugels, veertjes of spanners worden op de nagelplaat aangemeten. Ze zijn gemaakt van chroomstaaldraad

 

  • Nagelcorrectie d.m.v een gel:

 

Deze gel kan aangebracht worden op mycosenagels (schimmelnagels ook wel kalknagels genoemd), hoornnagels, psoriasisnagels en ingroeiende nagels.

 

Met deze techniek kan uw teennagel gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer een esthetisch mooie, goed verzorgde teennagel heeft.

 

Dus ook afgescheurde hoekjes of gespleten nagels kunnen gecorrigeerd worden.

 

De één fase gel die onder een UV lamp wordt uitgehard, is elastisch en past zich tijdens het lopen aan de bewegingen van de nagel en voet aan, waardoor deze niet als storend wordt ervaren.

 

De gelnagel voelt heel natuurlijk aan en doordat er verschillende kleuren zijn, zal deze gelnagel bij uw overige, niet aangetaste, teennagels passen.

 

Als er zich geen problemen voordoen (drukpunten, loslaten, speciale ziekten), groeit de gel met de gezonde nagel uit.

 

Gemiddeld duurt dit tien tot twaalf maanden.

 

Om permanent een mooi esthetisch resultaat te behouden moet de gecorrigeerde nagel ongeveer iedere 4 tot 6 weken door uw pedicure worden bijgevuld.